Exposició fotogràfica 'Les Salines de Cubelles'

Dimarts 15 de febrer, a les 19h, a la sala d’actes del Centre Social Joan Roig i Piera.

Inauguració de les exposició fotogràfica Les Salines de Cubelles, a càrrec d’Antoni Pineda.

La intenció d’Antoni Pineda era oferir una nova exposició que ha estat preparant des de fa unes quantes setmanes però per raons de força major aquesta s’ha ajornat de manera que ha decidit recuperar l’exposició sobre les Salines que ja vam oferir de manera virtual el passat mes d’octubre. Anant més enrere, l’any 2009 vam publicar un quadern, obra de Lolo Garcia, aparegut prèviament al programa de Festa Major on es recollia la història de les Salines i s’aplegaven diverses imatges d’Antoni Pineda – algunes inèdites fins aleshores- i que són les que ara conformen el nucli central d’aquesta exposició fotogràfica.


Les imatges, de gran valor documental i, alhora, artística, plasmen les interioritats i duresa d’una activitat econòmica que es va desenvolupar durant deu anys, de 1953 a 1963, en uns terrenys d’unes 26 hectàrees a la zona del Prat de Cubelles, just on ara s’alça un barri residencial que en conserva el nom. Fins al 1963, la collita de sal de Cubelles va donar feina a nombrosos veïns i temporers de les rodalies que treballaven durant els mesos d’estiu, per empalmar posteriorment amb la recollida de la vinya. Gent de tot arreu i, fins i tot, una colònia de tortosins que s’allotjaven a les masies de Mas Guineu i Mas Peirot. Acostumaven a ser una quinzena, malgrat que, a causa de la severitat de les feines, totalment manuals i a ple sol, sempre n’hi havia un parell o tres que plegaven abans d’acabar la temporada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR