Presentació del llibre 'L’horitzó del mar de Buchenwald'

 Divendres 25 de febrer, a les 19h, a la sala d’actes de la Parròquia.


Presentació del llibre L’horitzó del mar de Buchenwald, a càrrec del seu autor, Enric Garriga.


Enric Garriga, fill del deportat Marcel·lí Garriga –qui va oferir una recordada conferència a Cubelles convidat pel GEC Amics del Castell sobre la seva estada al camp nazi de Buchenwald el 27 de gener de 2006–, acaba de publicar el llibre L’horitzó del mar de Buchenwald amb una clara vocació d’explicar (i conscienciar) la seva experiència a partir d’una vida marcada per les crueltats d’un segle sota el testimoniatge directe del seu pare. L’autor adverteix: “Aquest no és, ni vol ser, un llibre d’història, és un llibre de sentiments, d’emocions i d’impressions. Un intent de descriure una història, no la Història, des de la subjectivitat de qui us parla.”.

(Foto: Montse Torrado)

Enric Garriga i Elies (Vilanova i la Geltrú, 1954) és llicenciat en Psicologia i Màster en Intervenció Ambiental. Actualment presideix l’Associació Buchenwald, nascuda amb l’objectiu de representar els deportats republicans al Comitè Internacional de Buchenwald i coordinar-se amb el Memorial del Camp i amb les altres Amicals i entitats memorialistes. Prèviament, va ser president de l’Amical de Mauthausen i altres camps (2013-2021) i ha participat de col·lectius com el Comitè Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald, la UCFR (Unitat Contra el Feixisme i el Racisme) i el CDR, entre d’altres. Al llarg de la seva dilatada trajectòria com a activista, ha destacat, sobretot, per la seva feina de reivindicació de la memòria històrica dels deportades i de prevenció del feixisme i els autoritarismes, sobretot entre les generacions joves.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR