Conferència 'Aspectes socials de la pandèmia', a càrrec de la Dra. Montserrat Tura

Dijous 26 de maig, a les 19.00 h., a la sala d’actes del Centre Parroquial

Conferència Aspectes socials de la pandèmia, a càrrec de la Dra. Montserrat Tura

En un article publicat al diari Ara el mes d’abril passatMontserrat Tura deia que “la situació en què la pandèmia ens ha situat a cadascú de nosaltres, i els seus efectes sobre el sistema sanitari, l’economia, la seguretat i el concepte d’autoritat, les relacions socials o la salut mental, encara no han estat estudiats amb prou perspectiva. Segurament tots coincidirem que ens hauria agradat una reacció més ràpida de les autoritats sanitàries, començant per l’OMS i acabant per l’ajuntament més minúscul del planeta. Però els temps van ser els que van ser i, sense adornar-nos-en, els contagiats per SARS-CoV-2 omplien els hospitals, la malaltia feia estralls en moltes residències geriàtriques i ens travessaven les orelles paraules que ens pensàvem que no hauríem de sentir mai, com confinament i estat d’alarma, les limitacions del dret de deambular o reunir-se...”. Aquest és el tema que la conferenciant desenvoluparà a Cubelles. 

Montserrat Tura i Camafreita (Mollet del Vallès, 1954) és llicenciada en Medicina i Cirurgia. Va treballar a l'Hospital Clínic de Barcelona i a l'Hospital de Palamós. Va ser alcaldessa de Mollet del Vallès (1987-2003). Diputada al Parlament de Catalunya (1995-2003 i 2010-2012), va ser consellera d'Interior (2003-2006) i consellera de Justícia (2006-2010) sempre com a membre del PSC. El 2012 va abandonar tots els càrrecs per tornar a exercir de metgessa a l’Hospital de Palamós i va deixar el PSC per fundar el Moviment d’Esquerres. 

El 2017 va guanyar el Premi Carles Rahola d'assaig pel llibre República pagesa. Especialitzada en gestió de serveis de salut i economia sanitària, actualment forma part de la direcció assistencial dels Serveis Sanitaris Integrats del Baix Empordà.

Foto: Montserrat Tura, amb Francesc Capdet, quan va presentar a Cubelles el seu llibre República pagesa, convidada pel GEC Amics del Castell (4 de maig de 2018).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR