Conferència 'Aspectes socials de la pandèmia', a càrrec de la Dra. Montserrat Tura

Dijous 26 de maig, a les 19.00 h., a la sala d’actes del Centre Parroquial

Conferència Aspectes socials de la pandèmia, a càrrec de la Dra. Montserrat Tura

En un article publicat al diari Ara el mes d’abril passatMontserrat Tura deia que “la situació en què la pandèmia ens ha situat a cadascú de nosaltres, i els seus efectes sobre el sistema sanitari, l’economia, la seguretat i el concepte d’autoritat, les relacions socials o la salut mental, encara no han estat estudiats amb prou perspectiva. Segurament tots coincidirem que ens hauria agradat una reacció més ràpida de les autoritats sanitàries, començant per l’OMS i acabant per l’ajuntament més minúscul del planeta. Però els temps van ser els que van ser i, sense adornar-nos-en, els contagiats per SARS-CoV-2 omplien els hospitals, la malaltia feia estralls en moltes residències geriàtriques i ens travessaven les orelles paraules que ens pensàvem que no hauríem de sentir mai, com confinament i estat d’alarma, les limitacions del dret de deambular o reunir-se...”. Aquest és el tema que la conferenciant desenvoluparà a Cubelles. 

Montserrat Tura i Camafreita (Mollet del Vallès, 1954) és llicenciada en Medicina i Cirurgia. Va treballar a l'Hospital Clínic de Barcelona i a l'Hospital de Palamós. Va ser alcaldessa de Mollet del Vallès (1987-2003). Diputada al Parlament de Catalunya (1995-2003 i 2010-2012), va ser consellera d'Interior (2003-2006) i consellera de Justícia (2006-2010) sempre com a membre del PSC. El 2012 va abandonar tots els càrrecs per tornar a exercir de metgessa a l’Hospital de Palamós i va deixar el PSC per fundar el Moviment d’Esquerres. 

El 2017 va guanyar el Premi Carles Rahola d'assaig pel llibre República pagesa. Especialitzada en gestió de serveis de salut i economia sanitària, actualment forma part de la direcció assistencial dels Serveis Sanitaris Integrats del Baix Empordà.

Foto: Montserrat Tura, amb Francesc Capdet, quan va presentar a Cubelles el seu llibre República pagesa, convidada pel GEC Amics del Castell (4 de maig de 2018).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MEMÒRIA POPULAR

Mossèn Joaquim Lluís i Corominas, un capellà incansable i inoblidable

Presentació del llibre 'En Guerra', a càrrec d’Enric Calpena