JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI

Divendres 16 de setembre, a les 18.00 h., al pati de ponent del castell.

Inauguració de les jornades i conferència de l’arqueòloga Carme Miró Alaix sobre  La llei de patrimoni cultural català.

Carme Miró Alaix, del Servei d’Arqueologia de Barcelona i del Departament de Documentació, recerca i arqueologia preventiva, farà una reflexió sobre el significat del patrimoni moble, immoble i immaterial, el seu simbolisme i les diferents formes de preservació al llarg del temps.

Nota: En cas de pluja, l’acte es traslladarà al Centre Social

A les 19.00 h.

Presentació dels grafits del Castell de Cubelles per part de David Galí i Maria José Sureda

David Galí i Maria José Sureda són historiadors del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, encarregada d’efectuar les obres de restauració del nostre castell.

A continuació, visita guiada a la planta noble del castell, en grups de 15 persones.

Acte organitzat per l’Ajuntament de Cubelles amb la col·laboració de l’Institut d'Estudis Penedesencs, el GEC Amics del Castell i la Diputació de Barcelona.

El dissabte 17 de setembre, continuarà la visita guiada de les 5 a les 8 de la tarda, també en grups de 15 persones. Caldrà inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Cubelles (938952500).

Diumenge 18 de setembre

Ruta històrica patrimonial a l’antiga quadra de Gallifa.

Concentració a les 10.00 h. a la plaça del Mercat. Caminada (de nivell baix) amb descripció històrica de l’antiga quadra de Gallifa per part de membres del GEC Amics del Castell. Visita guiada per part de membres de la família Gómez Marcillas. Explicació de la relació del poeta Joan Boscà amb Gallifa, a càrrec de Manolo Millán.

Organitzen: GEC Amics del Castell i Institut d’Estudis Penedesencs.

Col·labora: Ajuntament de Cubelles.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR