CONCERT

Diumenge 12 de novembre, a les 12.00 h., a l’església parroquial de Santa Maria

Concert de música De plebeus i cortesans, a càrrec de la soprano Maria Lluïsa Muntada, acompanyada pel guitarrista Santi Pavón

El programa situa el públic al llindar del segle XIX, quan Beethoven i Rossini eren els grans referents. La veu ha traduït els textos de Metastasio que Mauro Giuliani ha convertit en Ariette i Cavatine. Cent anys més tard veu i guitarra es despullen dels cànons clàssics i esdevenen missatgeres del cant tradicional, amb les veus contrastants de Manuel de Falla, Federico García Lorca i Joaquín Rodrigo, entre d'altres.

Maria Lluïsa Muntada, nascuda a Barcelona, inicia la seva formació musical al Conservatori Superior Municipal de Música d'aquesta ciutat. Completa els estudis de cant a la Indiana University (USA) on obté el Master of Music with Distinction. Ha estat premiada en el Primer Concurso Nacional para la Promoción de Jóvenes Cantantes Españoles (Santa Cruz de Tenerife) i en el Dixième Concours International d'Oratorio et de Lied (Clermont-Ferrand, França). Ha participat en nombrosos festivals a diversos països del món.

Ha col·laborat amb grups de música barroca com Pro Musica Antiqua (Madrid) i Diatessaron (Barcelona), així com amb diverses formacions corals i orquestrals (Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Simfònica del Vallès, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Nacional d'Andorra, Orquesta de Cámara Reina Sofía, Sinfónica de RTVE, Sinfónica del Principado de Asturias i la Joven Orquesta Nacional de España).

Juntament amb alguns dels intèrprets més destacats de la música catalana actual ha enregistrat obres de Brotons, Milà i Oltra. Compagina la seva activitat d’intèrpret amb la investigació musical. En aquest àmbit ha format part de l’equip de comissariat de l’exposició Entre Salons. Granados & Pellicer del Museu Abelló a Mollet del Vallès. Així mateix, ha estat comissària de l’Any Toldrà 2012 a Vilanova i la Geltrú.

Santi Pavón, nascut a Terrassa, es va formar musicalment al Conservatori Municipal de Música de la seva ciutat. Amb una sòlida formació de guitarra, la carrera de Santi Pavón ha estat repartida entre la tasca pedagògica i la concertística. Com a solista i també col·laborant amb diferents formacions de música de cambra. Cal destacar els enregistraments d’obres originals, dedicades al Duet de guitarres i adaptacions del repertori tan importants com el famós Concierto de Aranjuez, de Joaquin Rodrigo. La seva activitat concertística s’ha desenvolupat preferentment a Catalunya, així com a Espanya i altres països d’Europa.

Acte organitzat pel GEC Amics del Castell amb la col·laboració de la Parròquia de Santa Maria, Ràdio Cubelles i el grup Cubsbury. Patrocina l’Ajuntament de Cubelles.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR