Presentació del llibre 'El fantasma de Lerroux', a càrrec de Josep Asensio

Divendres 24 de març, a les 19h, a la sala d’actes de la Parròquia de Santa Maria


Presentació del llibre El fantasma de Lerroux, a càrrec del seu autor, Josep Asensio. 


Alejandro Lerroux fou un publicista i polític republicà que impulsà la seva carrera confrontant-se a un catalanisme en ascens. Revifant un ambient envellit com era el republicanisme barceloní de principis de segle i cultivant les seves relacions amb la classe treballadora, Lerroux va imposar-se com un nucli de poder. El seu llegat, conegut amb el nom de lerrouxisme, s’empra des de llavors com a sinònim de divisionisme, d’atiar el ressentiment de les capes més baixes i de la immigració en contra del nacionalisme català. Tanmateix, la història d’un malvat foraster pagat per Madrid que ve a Catalunya per incendiar esglésies i destruir l’harmonia social ha distorsionat la seva herència.

Josep Asensio Albà (Barcelona, 1984) escriu habitualment columnes d’opinió en diferents mitjans. És autor de La Milícia, un pòdcast sobre conflictes bèl·lics i culturals. La seva curiositat l’ha dut a treballar en oficis diversos, com ara crupier de ruleta francesa, rentaplats o informàtic, així com a exercir de regidor de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ciutat on resideix des de petit.

L’acte també serà presentat pel periodista de Ràdio Cubelles Pau Ramon Montané.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR