Conferència 'El Rector de Vallfogona, un personatge del poble', a càrrec de Queti Vinyals Florenciano

Divendres 20 d’octubre, a les 19.00 h, a la sala d’actes del Centre Parroquial.

Conferència: El Rector de Vallfogona, un personatge del poble, a càrrec de Queti Vinyals Florenciano.



Aquest any 2023 se celebren els 400 anys de la mort del Rector de Vallfogona, Francesc Vicent Garcia (1579-1623). Amb el Rector de Vallfogona passa una cosa curiosa: tothom n’ha sentit a parlar però hi ha poca gent que sàpiga exactament qui és. A alguns ens ha arribat a través d’una rondalla, un acudit o una cançó; a d’altres ens han explicat, a l’escola o a la universitat, que és l’autor d’un sonet sobre una dama que es pentina; per a d’altres, és poc més que un nom que no sabem exactament on situar. La voluntat d'aquest acte és que coneguem millor el personatge i la seva obra.

Queti Vinyals Florenciano és llicenciada en Filologia Catalana. Enamorada de la llengua i la cultura catalanes, és responsable de la coordinació de l’Àrea de Foment de l’Ús del Català al Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf i la dinamització del Voluntariat per la Llengua. 

Organitza: Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell, amb el suport del Voluntariat per la Llengua del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR