Conferència 'Us presento Víctor Balaguer: preguntes i respostes', a càrrec d’Oriol Pi de Cabanyes

Divendres 2 de febrer, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.


Conferència: Us presento Víctor Balaguer: preguntes i respostes, a càrrec d’Oriol Pi de Cabanyes



La xerrada recorda la figura de Víctor Balaguer (Barcelona, 1824-Madrid, 1901), en el bicentenari del seu naixement. Autoanomenat Lo trobador de Montserrat, Balaguer va ser escriptor de la Renaixença i polític del segle XIX, poeta impulsor dels Jocs Florals, amic dels felibres provençals, maçó del grau 33, quatre vegades ministre i fundador de la Biblioteca-Museu Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Oriol Pi de Cabanyes (Foto: Eix Diari)

Oriol Pi de Cabanyes i Almirall (Vilanova i la Geltrú, 1950) és escriptor. Amb disset anys va guanyar el primer premi Serra d’Or per a escriptors joves. Després, el premi Crítica Serra d’Or amb la novel·la Oferiu flors als rebels que fracassaren. Ha publicat més d’un miler d’articles (especialment a l’Avui, el Diari de Barcelona i La Vanguardia) i una trentena de llibres, entre els quals el llibre de viatges Pel bell nord glaçat (Premi Sant Joan, 1995). Ha sigut director fundador de la Institució de les Lletres Catalanes (1987-96), director de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer així com del Gabinet del Conseller de Cultura de la Generalitat i del Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR