Presentació del llibre: El cavaller Floïd, a càrrec del seu autor, Genís Sinca, i Laura Cendrós

Divendres 23 de febrer, a les 19.00 h., a la sala d’actes del Centre Parroquial

Presentació del llibre: El cavaller Floïd, a càrrec del seu autor, Genís Sinca, i Laura Cendrós


El cavaller Floïd és més que una biografia. El llibre esdevé, realment, un recorregut apassionant per la figura de Joan B. Cendrós, (Barcelona, 1916-1986), l’empresari del popular Floïd (el pioner dels after-shave), però, sobretot, un dels mecenes i activistes culturals més importants que hagi donat Catalunya. La implicació arriscada i personal de J.B. Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural (1960), i la seva inflexibilitat quan es tractava de la cultura catalana, va permetre sota el franquisme la represa i el finançament directe d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 i de l’Editorial Aymà. Descobridor del talent de creadors com Terenci Moix, Cendrós fou promotor del Premi Sant Jordi (1959) i de la tradicional Nit de Santa Llúcia, es va implicar en la Nova Cançó, en la creació de la Gran Enciclopèdia Catalana, en Banca Catalana, en el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i en una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui.


Genís Sinca i Algúe (Manresa, 1970), és periodista i escriptor. Va guanyar el premi Josep Pla de narrativa (2013) amb la novel·la Una família exemplar. Ha exercit a la Universitat de Heidelberg i ha estat redactor en el Diari d'Andorra i corresponsal a Itàlia per l’Avui i COMRàdio. S'ha dedicat al periodisme d'investigació amb biografies inèdites de personatges catalans del món de la política i la cultura, publicades a La Vanguardia i al Quadern d'El País, sota el títol d'Històries de fa poc. A la presentació també hi serà la filla de Joan B. Cendrós, Laura Cendrós.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR