EXPOSICIÓ I CONFERÈNCIA

Divendres 4 de novembre, a les 19.00 h., al Centre Social

Inauguració de l'exposició sobre la construcció del pantà del Foix i conferència de Francesc Capdet 

L’exposició consta d’un reportatge fotogràfic i de documents de la Junta d’Obres del Pantà de Foix (1928-1935) ingressats fa uns mesos a l’arxiu municipal de Castellet i la Gornal. Podrem veure imatges i documentació tècnica que permeten resseguir diferents aspectes de la construcció del pantà. Els projectes tècnics fan referència als canals de regatge, cap a Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes i cap a Cubelles. A les imatges apareixen, entre altres, la presa del pantà, perforacions de túnels i els canals de regatge.

Francesc Capdet Granell (Cubelles, 1940) és vicepresident i membre fundador del GEC Amics del Castell. Des de fa gairebé 15 anys és el president del Cor l’Espiga de Cubelles, des del qual va impulsar el Festival de cant coral Vila de Cubelles. Ha realitzat nombrosos treballs en l’Anuari de la nostra entitat, entre els quals destaca el que va ser publicat en l’edició de 2003 i que duia per títol El riu Foix i el seu pantà, tema de la seva xerrada.

Així mateix, també es projectarà unes imatges enregistrades per l'Isidre Rosell sobre la riuada del 1994 i les seves conseqüències.

Organitzen: Ajuntament de Cubelles i GEC Amics del Castell.

Col·laboren: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Castellet i la Gornal i Institut d'Estudis Penedesencs.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR