PRESENTACIÓ

Divendres 18 de novembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia

Presentació de la segona edició del llibre El vocabulari del vinyater penedesenc, a càrrec de Joan Solé Bordes.

El llibre de Pere Sadurní i Vallès ofereix centenars de paraules vinculades al món de la vinya, refranys, dites populars,cançons i rondalles. És una aportació que fa un home de la terra que estima la seva història. 

Pere Sadurní i Vallès (Sant Pere Molanta, Alt Penedès, 1927) ha portat a terme al llarg de la seva vida una intensa activitat de promotor cultural i de compromís amb el seu municipi, del qual va ser regidor i jutge de pau. També va ser dos anys president de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Aquesta entitat el va distingir amb un dels premis Collita 2013 en reconeixement a la seva tasca de recerca en història local i les seves aportacions en favor del coneixement del folklore penedesenc.

La presentació del llibre anirà a càrrec Joan Solé Bordes, historiador, filòleg i activista cultural vilafranquí. Exerceix de professor i va ser un dels fundadors de l’Institut d’Estudis Penedesencs, entitat que presidí durant uns anys. Ve desenvolupant la seva tasca des d’àmbits tan diversos com l’educació i les publicacions en revistes o llibres sobre estudis d’història de la cultura moderna i contemporània al Penedès. Per la seva brillant i eficaç trajectòria l’Institut Ramon Muntaner li atorgà el Premi Recercat 2015

Aquest acte s’emmarca dins les XXVI Jornades d’Estudis Penedesencs. La llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura.

Organitza: L’Institut d’Estudis Penedesencs amb la col·laboració del GEC Amics del Castell.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

MEMÒRIA POPULAR

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas