PRESENTACIÓ

Divendres 18 de novembre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia

Presentació de la segona edició del llibre El vocabulari del vinyater penedesenc, a càrrec de Joan Solé Bordes.

El llibre de Pere Sadurní i Vallès ofereix centenars de paraules vinculades al món de la vinya, refranys, dites populars,cançons i rondalles. És una aportació que fa un home de la terra que estima la seva història. 

Pere Sadurní i Vallès (Sant Pere Molanta, Alt Penedès, 1927) ha portat a terme al llarg de la seva vida una intensa activitat de promotor cultural i de compromís amb el seu municipi, del qual va ser regidor i jutge de pau. També va ser dos anys president de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Aquesta entitat el va distingir amb un dels premis Collita 2013 en reconeixement a la seva tasca de recerca en història local i les seves aportacions en favor del coneixement del folklore penedesenc.

La presentació del llibre anirà a càrrec Joan Solé Bordes, historiador, filòleg i activista cultural vilafranquí. Exerceix de professor i va ser un dels fundadors de l’Institut d’Estudis Penedesencs, entitat que presidí durant uns anys. Ve desenvolupant la seva tasca des d’àmbits tan diversos com l’educació i les publicacions en revistes o llibres sobre estudis d’història de la cultura moderna i contemporània al Penedès. Per la seva brillant i eficaç trajectòria l’Institut Ramon Muntaner li atorgà el Premi Recercat 2015

Aquest acte s’emmarca dins les XXVI Jornades d’Estudis Penedesencs. La llengua del Penedès: del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura.

Organitza: L’Institut d’Estudis Penedesencs amb la col·laboració del GEC Amics del Castell.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR