CONFERÈNCIA

Divendres 30 d’octubre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Sentir música o escoltar música. Música de consum, música popular i música clàssica”, a càrrec d’Edmon Colomer.

Avui la música està per tot arreu. Al carrer, a les botigues, al transport públic. Moltes vegades no ens adonem que alguna cosa "diferent" s'afegeix al soroll ambiental. En diem música. La gent jove s'expressa a través de determinats gèneres musicals. L'edat fa canviar les preferències però també necessita de la música. Durant la Festa Major la música i la dansa recuperen els lligams amb la tradició. A alguns els agrada l'anomenada música clàssica, d'altres prefereixen el jazz i d'altres s'atreveixen a afirmar que "la música és el soroll que menys els molesta". I tu i jo, què en pensem de la música?

Edmon Colomer és director d'orquestra. Ha dirigit orquestres com la Simfònica de Londres, Suïsse Romande, London Sinfonietta, Sinfonica di Roma o l'Òpera de París i ha estat titular de les orquestres Simfònica de Balears, Simfònica del Vallès, Filharmònica de Málaga, Orchestre de Picardie (a França) i Daejeon Philharmonic (a Corea del Sud). El 1983 crea la Jove Orquestra Nacional d'Espanya i el 1988, l'Orquestra de Cadaqués. Enregistra pels segells discogràfics Auvidis-Naïve, Assai, Harmonia Mundi, Calliope, Triton, Naxos, Ensayo, Virgin i Philips. Alguns enregistraments considerats de referència són Atlántida i El amor brujo, de Manuel de Falla, La Pesta, de Robert Gerhard, o el Concierto de Aranjuez, de Joaquín Rodrigo amb Paco de Lucía. En el seu repertori operístic destaquen Macbeth, de Giuseppe Verdi; Wozzeck, d'Alban Berg; Don Giovanni, de Wolfgang A. Mozart; Ariadne auf Naxos, de Richard Strauss; Tosca, de Giacomo Puccini, o La Cenerentola, de Gioachino Rossini. El 26 d'octubre d'enguany torna al Palau de la Música Catalana amb l'Orquestra Monsalvat, una iniciativa especialitzada en la recuperació de la música clàssica i romàntica amb instruments originals de cada època.

La conferència es complementarà amb la projecció de l’actuació de la Cobla Sant Jordi, dirigida pel mateix Edmon Colomer, en la passada Festa Major petita de Cubelles, interpretant la peça Toc de Festa, composta així mateix per Colomer.

En acabar la conferència es farà una breu presentació del quadern cultural 250 anys del campanar de Cubelles, de Joan Vidal, Llum Villanueva i Antoni Pineda, i es repartirà als assistents.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR