XERRADA-COL·LOQUI

Divendres 17 de febrer, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

Les comparses de Cubelles i projecció del vídeo d’Isidre Rosell del Carnaval de fa vint-i-cinc anys (1992).

A l’Arxiu Municipal de Cubelles hi ha dipositat un fons documental del nostre soci Isidre Rosell qui, bé a través de fotografies o bé de vídeos, ha recollit nombroses i interessants actes de Cubelles des de fa molts anys. Un d’aquests vídeos és el corresponent al Carnaval de 1992, on es poden apreciar imatges que ja formen part de la petita història col·lectiva de la nostra vila. La importància d’aquest document no se centra solament en el fet de veure les comparses, la rua o el sermó del carnestoltes de fa un quart de segle, sinó també el públic que presenciava aquests actes, persones prou conegudes moltes de les quals, per raons d’edat, ja no estan entre nosaltres.

Abans del passi del vídeo hi haurà una xerrada-col·loqui conduïda per membres de la nostra entitat en què s’explicaran aspectes de les comparses de Cubelles, des de l’època en què el Círcol Cubellenc i la Societat L’Aliança rivalitzaven en aquest sentit, fins als anys vuitanta i noranta, quan arribaren al seu punt àlgid amb la participació de les banderes del Club Patí Cubelles, del Bar la Salseta, de la discoteca Maduk, de la Colla Jove i de la Colla Vella. Aquesta darrera aglutinava l’APA, la Societat L’Aliança i el Cor l’Espiga.

(Fotos: Dues imatges de les comparses del Carnaval de 1992).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR