CONFERÈNCIA

Divendres 14 de febrer, a les 19.00 h., a la sala d’actes del Centre Parroquial.

Argentina i Espanya: Dues dictadures molt íntimes al segle XX, a càrrec de Diego Arcos.

Argentina i Espanya presenten uns lligams històrics força estrets i, en ocasions, controvertits. Al llarg del segle XX van acollir dues de les dictadures més ferotges i sanguinàries que es recorden. Però potser no són tan coneguts els vincles que hi hagué entre els dos règims, estenent la seva col·laboració fins i tot quan en algun dels dos països hi governava un executiu inicialment democràtic. Així, la dictadura franquista va donar suport als governs previs a la dictadura de Videla, mentre que reconeguts torturadors argentins van trobar aixopluc com a assessors del ministeri de l’Interior dels governs de Felipe González. En la conferència també es parlarà dels orígens cubellencs de Luis Pujals, el primer desaparegut oficial de la dictadura argentina. 

Diego Arcos (1955) és un periodista catalanoargentí, historiador i alma mater del Casal Argentí a Barcelona, de qui ha estat president i secretari. En la seva extensa producció literària i periodística destaca la seva investigació sobre els vincles entre les dictadures espanyola i argentina. Arcos ha estat membre de l’ANC i secretari de la Plataforma per una República Igualitària, adherida el 2017 al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum de Catalunya.

Foto: Fundació Fòrum Universal de les Cultures.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR