Presentació del llibre: 'El Diluvio y la prensa en la Segunda República', a càrrec de Gil Toll

 Divendres 22 de setembre, a les 19.00 h, a la sala d’actes del Centre Parroquial.


Presentació del llibre: El Diluvio y la prensa en la Segunda República, a càrrec de Gil Toll.


El Diluvio va ser durant més de vuitanta anys el gran diari popular, republicà i federalista de la ciutat de Barcelona. El seu final abrupte, en 1939, explica parcialment el desconeixement d’un rotatiu que, tanmateix, va esdevenir una autèntica institució ciutadana. El diari va significar-se com l'únic suport mediàtic de Francesc Macià i de l'acabada de fundar Esquerra Republicana a les eleccions municipals de 1931. Va encoratjar la revolta pacífica el mateix 14 d'abril, va assenyalar Lluís Companys com el millor candidat a succeir a Macià, va presentar una candidatura electoral de síntesi per a superar la divisió republicana el 1933, va animar sense descans la formació del Front Popular i va defensar la República durant la guerra fins a l'últim dia. 


Gil Toll Deniel (Lleida, 1963) és periodista, màster en estudis Internacionals i doctor en Història. És professor associat de la UAB. Ha publicat anteriorment un llibre sobre El Heraldo de Madrid i ha editat unes memòries del director d’El Diluvio, el periodista d’origen cubà Jaume Claramunt i Mesa. Gil Toll, responsable també del digital www.heraldodemadrid.net, treballa en els serveis informatius de TV3 en l'àmbit de la informació econòmica i és secretari de l'associació Casa de la Premsa. El Diluvio, la prensa y la Segunda República és resultat de la seva tesi doctoral.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR