Conferència 'Els senyors (i senyores) del castell de Cubelles', a càrrec de Joaquim Micó

Dijous 28 de març, a les 19.00 h. al Centre Social Joan Roig i Piera

Conferència: Els senyors (i senyores) del castell de Cubelles, a càrrec de Joaquim Micó


Amb motiu de la Fira Medieval de Cubelles, l’historiador i escriptor Joaquim Micó ofereix aquesta conferència centrada en l’estudi dels diferents senyors (i senyores) que gaudiren del domini del castell de Cubelles i el seu terme, així com les circumstàncies històriques que configuren i incideixen en aquest tema. El període recollit abraça de finals del segle X fins a inicis del XV, poc més de quatre-cents anys que constitueixen, pel que fa a Cubelles, l’etapa de desenvolupament, evolució i crisi del sistema feudal. La xerrada es basa en el treball que Micó va presentar al Premi Vila de Cubelles d’Investigació Local de 1992, on va obtenir un accèssit, i ha estat recuperat pel GEC Amics del Castell a la darrera edició del seu Anuari, presentat el 18 de febrer passat. 


Joaquim Micó i Millán (Barcelona, 1960) és llicenciat en Història medieval, docent, gestor cultural, escriptor de contes i novel·la juvenil, guionista de còmic, TV i historiador. Veí de Cubelles, va ser director de Ràdio Cubelles el 1992 i ha treballat a TVE i Editorial Bruguera, entre més. Al llarg de la seva trajectòria ha publicat nombroses obres i novel·les i ha obtingut premis com el XIX Concurs de narrativa curta Cinc Pins de Les Roquetes (2018) i la segona edició del concurs de relats breus El Segre de Negre (2019), entre d’altres.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR