Sortida matinal per visitar el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit i els antics safareigs públics

Diumenge 17 de març

Sortida matinal per visitar el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit i els antics safareigs públics

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit mostra l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit (Alt Penedès).


En aquest espai descobrirem la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer. Seguint el llit del riu, caminarem fins a arribar als antics safareigs públics. Durant el recorregut (entre 5-10 minuts), coneixerem de la mà del guia per què es va crear aquest itinerari i la fauna i la flora de la zona.

La sortida es farà en cotxes particulars i ens trobarem a les 10:45h davant l’edifici del Centre d’Interpretació de l’Aigua, a Torrelavit. La durada de les dues visites és de 2 hores.

El preu és de 7€. Cal fer inscripció prèvia trucant a la Carme Subías (tel. 687205748).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR