CONFERÈNCIA

Divendres 20 d’octubre, a les 19.00 h., a la sala d’actes de la Parròquia.

La revista d’humor ¡Cu-Cut! (1902-1912) i la coincidència de la política catalana de llavors amb la d’ara, a càrrec del periodista Josep Maria Cadena.

Els acudits gràfics del setmanari d’humor ¡Cu-Cut! (1902-1912) feien broma sobre uns temes polítics que a dia d’avui segueixen estant d’actualitat. El conferenciant posa de manifest aquesta coincidència amb l’exhibició i explicació de dibuixos d’Opisso, Junceda, Llaverias, Feliu Elias Apa i altres famosos artistes de començaments del segle XX.

Josep Maria Cadena i Catalán (Barcelona, 1935) és periodista i crític d’art. Redactor de l’Agència EFE (1960-67), el 1962 s’incorporà al Diari de Barcelona, on fou cap d’informació municipal i columnista diari. Cofundador el 1976 del diari Avui, en fou subdirector fins al 1979, any en què passà a dirigir la Hoja del Lunes fins al seu tancament (1983). L’any següent s’incorporà a El Periódico de Catalunya, en el qual, fins al 2010, fou redactor en cap i columnista. També ha col·laborat en programes de ràdio i, més esporàdicament, de televisió. Ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, Creu de Sant Jordi, Premi Nacional de Cultura, Premi Ofici de Periodista i Premi d’Humor Gat Perich. Ha escrit més d’una setantena de llibres, alguns dels quals de divulgació de la història de Catalunya (Dia a dia, calendari de fets històrics catalans, 1983; 505 fets bàsics de Catalunya, 1989; Fets cabdals de la història de Catalunya, 1997). Actualment està publicant uns volums, editats per Àmbit, que tracten sobre els dibuixants Opisso, Junceda, Llaverias i altres que van treballar per la revista d’humor ¡Cu-Cut! (1902-1912).

L’acte serà presentat pel periodista Josep Maria Ràfols.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR