CAMINADA

Diumenge 8 d’octubre, a partir de les 9.30 h. 

Caminada a la desembocadura del Foix i visita guiada al fortí de la Mota de Sant Pere, a càrrec dels arqueòlegs Dani López i Jordi Ramos.


Ens trobarem a dos quarts de 10 del matí, a la plaça del Castell, per iniciar la caminada a la desembocadura del Foix i als elements patrimonials niu de metralladores i fortí de la Mota de Sant Pere. Visita a l’espai de la Mota de Sant Pere, on l’arqueòleg Dani López versarà sobre la hipòtesi que l’emplaçament hagués estat un port púnic, mentre que l’arqueòleg Jordi Ramos ens explicarà la història del fortí, construït durant la Guerra Civil. A continuació, visitarem el fortí.

Dani López Reyes va néixer a Barcelona el 1979. Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona compta amb un itinerari curricular especialitzat en prehistòria, història antiga i arqueologia. La seva trajectòria l’ha dut a treballar regularment com a arqueòleg i especialista en carpologia arreu de la Península, França i nord d’Àfrica. És un dels responsables del jaciment arqueològic La Font de la Canya (Avinyonet del Penedès) i coautor del llibre-guia arqueològica La Font de la Canya, un centre de mercaderies de la Cossetània Ibèrica.

Jordi Ramos Ruiz va néixer al Prat de Llobregat el 1979. Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, s’ha especialitzat en Arqueologia. Va guanyar la Beca d’Investigació Local 2009 de Cubelles amb l’obra El Patrimoni de la Guerra Civil a Cubelles (1936-1939). La seva activitat professional l’ha portat a realitzar intervencions arqueològiques i estudis de patrimoni cultural arreu de Catalunya. Ha publicat més d’una vintena d’articles sobre Barcelona, delta del Llobregat i patrimoni de la Guerra Civil espanyola. Va format part del comissariat de l’exposició “Patrimoni en temps de guerra. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes”.

Aquest acte és organitzat per l’Ajuntament de Cubelles i l’Institut d’Estudis Penedesencs, amb la col·laboració del GEC Amics del Castell dins les Jornades Europees del Patrimoni, en què els dies 5, 6 i 7 hi haurà diversos actes al castell de Cubelles.

El dia 6 a les 19.00 h., al pati de ponent, està prevista una conferència sobre les troballes arqueològiques de la cova de Mas Trader a càrrec de membres de la Universitat de Barcelona.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR