SORTIDA CULTURAL

Diumenge 8 d’octubre,

Sortida cultural a Calaceit, Vall-de-Roures i la Freixneda (comarca del Matarranya).

Concentració a tres quarts de 7 a la plaça del Mercat. A les 7.00 h, sortida en autocar. Abans de les 9 h ens haurem aturat per esmorzar. A les 10.00 h. tenim prevista l’arribada a Calaceit.

La visita guiada a Calaceit comença junt al monument a l’olivera, que es troba al costat de la que va ser la gran bassa comunal de la localitat. Des d’aquest punt entrem pel carrer Major, amb una gran quantitat d’edificis barrocs, en direcció a la plaça Major. A la plaça destaca el seu ajuntament renaixentista i el conjunt de vivendes porxades que configuren aquest bell enclavament. Des de la plaça continuarem pel carrer de l’església amb bonics edificis amb detalls gòtics i portalades d’estil barroc, fins arribar a la gran església barroca de la localitat. A pocs metres tenim el carrer Maella, de gran valor arquitectònic, on al final trobarem una antiga porta de la muralla convertida en capella. A pocs metres, trobem el museu Juan Cabré, amb una exposició arqueològica fixa que homenatja aquest calaceità pioner en l’arqueologia espanyola, un espai reservat a l’art contemporani i una sala etnològica.

Acabada la visita ens traslladarem cap a Vall-de-roures, capital del Matarranya, per continuar aquesta visita cultural guiada. A través del seu espectacular pont de pedra ens endinsarem en el cor del poble creuant l’antic recinte emmurallat per l’harmoniós portal de Sant Roc. A la plaça, el centre neuràlgic de Vall-de-roures, contemplarem un impressionant conjunt artístic format per l`ajuntament renaixentista i sensacionals cases palatines. Des d’aquí pujarem per visitar l’interior del Castell Episcopal del segle XIV-XV i l’església Santa Maria la Major, un binomi indissoluble que constitueix tota una senyal d’identitat vall-de-rourana. 

Aproximadament a les 14.15 h. ens arribarem fins a l’Hotel El Salt, on dinarem.

Havent dinat ens aproparem a la població de La Freixneda, on la plaça Major és un dels conjunts arquitectònics més harmoniosos de tot l’Aragó, destacant l’Ajuntament, acabat el 1576, d’estil gòtic-renaixentista, amb una gran llotja i les seves edificacions dels segles XVI a XVIII. Des de la Llotja accedim a un magnífic carrer Major i després s’arriba al Palau de la Comenda (s. XVI). A la part més alta del poble s’hi troba l’església de Santa Maria la Major (s. XVII). Al voltant de les 6 de la tarda retornarem cap a Cubelles.

El preu de la sortida, amb l’autocar, les visites, el guia i el dinar inclòs, és de 41€ per als socis i de 43€ per als no socis.

Inscripcions: A partir del dimarts 26 de setembre i fins que s’exhaureixin les 50 places de l’autocar. Fins al dijous 28 de setembre solament es poden inscriure el soci més un acompanyant, i les 30 primeres inscripcions també tindran prioritat per ocupar els 30 primers seients. L’ingrés s’ha de fer al compte corrent ES71 0081 1620 32 0001025004 de Banc Sabadell (passeig de Bardají), indicant el nom de les persones que s’inscriuen i qui és soci i no soci.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR