Conferència 'L'acció internacional de la Mancomunitat: Josep Puig i Cadafalch', de Manuel Manonelles

Divendres 24 de febrer, a les 19h, a la sala d’actes de la Parròquia

Conferència: L'acció internacional de la Mancomunitat: Josep Puig i Cadafalch, a càrrec de Manuel Manonelles

El setembre del 1919, Josep Puig i Cadafalch prenia possessió com a president de la Mancomunitat per segon cop. Un dels objectius per al nou mandat era situar Catalunya en el mapa internacional, una tasca que va ser resumida en el lema Conèixer i ésser coneguts. Com altres polítics i intel·lectuals de l'època, va entendre que el front exterior era clau per al futur del país. Aquests van ser els orígens de la primera diplomàcia d'un govern autònom català en època contemporània.

 
Manuel Manonelles i Tarragó (Sabadell 1975) ha estat fins a l’octubre de 2022 director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC), depenent de la conselleria d’Exteriors de la Generalitat. Des de l’any 2013 és professor associat de Relacions Internacionals a Blanquerna–Universitat Ramon Llull, i ha col·laborat amb el Centre de Drets Humans de la Universitat de Pàdua (Itàlia). Anteriorment, havia sigut assessor de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, delegat del Govern de la Generalitat a Suïssa i davant els Organismes Internacionals, i director general d’Afers Multilaterals i Europeus. Llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, té el Màster Europeu en Drets Humans i Democratització de l’European Inter-Universitary Centre for Human Rights and Democratization i posseeix una àmplia experiència dins del sector diplomàtic i governamental. Durant dos anys va ser assessor especial del grup d’alt nivell de Nacions Unides per a l’Aliança de Civilitzacions. També va dirigir la Fundació Cultura de Pau i la Fundació UBUNTU, i ha estat Observador i Supervisor Electoral Internacional de l’OSCE en diverses ocasions.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR