Presentació del llibre 'Ava al paradís', càrrec de Mateu Ciurana

Divendres 1 de desembre, a les 19h, a la sala d’actes del Centre Parroquial

Presentació del llibre Ava al paradís, càrrec de Jaume Alcázar i del seu autor, Mateu Ciurana



Durant el rodatge a Tossa de Mar de la pel·lícula Pandora i l’holandès errantAva Gardner, la protagonista, va desaparèixer durant tres dies. Ningú no sap on va anar ni què va fer. Us imagineu que, cansada del bullici del rodatge, hagués decidit amagar-se en una masia de la Selva durant el període de la sega, on ningú la coneix i, fins i tot, ningú no l’entén? Aquesta és la hipòtesi que planteja, a partir d’una deliciosa ficció, en Mateu Ciurana, escriptor i cineasta, amb qui parlarem de les anècdotes que van envoltar aquest rodatge i d’aquells anys en què Hollywood es va traslladar a la Costa Brava. Tota una vetllada de cinema.

Mateu Ciurana Xirgu (Caldes de Malavella, 1959), és periodista, gestor cultural i cineasta amb més de trenta anys d’experiència com a locutor i director d’emissores radiofòniques. Actualment és el director de Caldes FM i col·laborador de Ràdio Cassà. És coautor dels llibres L’Abans: Recull gràfic de Caldes de Malavella i de Caldes de Malavella desapareguda. Dirigeix el Centre Cívic i Cultural La Sitja de Fornells i des del 2013 ha dirigit quatre curtmetratges professionals.

CURIOSITATS: Com que en Mateu Ciurana és un expert en cinema, ens explicarà moltes anècdotes relacionades sobre el Hollywood dels anys cinquanta així com del film rodat a Tossa de Mar i protagonitzat per l’Ava Gardner. Per exemple:

-Quin era el nom real de l’Ava Gardner?

-Què va passar amb en Frank Sinatra (parella de la Gardner) quan aquest s’assabenta que potser hi ha un afer amorós entre ella i el torero Marius Cabré, agafa un avió fins a Barcelona, un tren fins a Caldes de Malavella i quan baixa del tren demana un taxi per anar a Tossa de Mar, on ningú l’entén. I és que ningú parlava anglès.

-Qui era realment en Marius Cabré?

-Quin record té la gent de Tossa de Mar de la filmació d’aquesta pel·lícula? 

-Què va significar per a la costa catalana el rodatge del film i la presència de l’Ava Gardner quan estava apunt de convertir-se en “l’animal més bell del món”, tal com seria qualificada? 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR