Presentació del llibre 'Sense veu', a càrrec de Lydia Riba

Divendres 10 de novembre, a les 19h, a la sala d’actes del Centre Parroquial

Presentació del llibre Sense veu, a càrrec de Lolo Garcia i de la seva autora, Lydia Riba



La Dra. Maria Teresa Lluch i Canut, comença el pròleg d’aquest llibre amb un primer paràgraf que reproduïm: “Aquest llibre té un títol senzill i colpidor que recull de forma clara el perfil de continguts que conté. Un llibre autobiogràfic escrit en certa manera a “dues veus”: la d’en Joan, el principal protagonista, i la Lydia, germana d’en Joan. L’autora es converteix en portaveu d’una història de vida que té molts matisos i moltes perspectives que omplen, totes elles, un espai en el cor de les persones que decideixin llegir aquest llibre. La seva lectura no pot deixar indiferent ningú.”

Lydia Riba i Bellera (Barcelona, 1945) és Doctora en Infermeria per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (2016) i infermera jubilada laboralment, però no professionalment. Membre de la junta del GEC Amics del Castell des de fa anys, sempre s’ha preocupat, des de la seva professió, a proporcionar ajuda a totes aquelles persones que en necessiten. El seu germà Joan Riba i Bellera (Barcelona 1951-2019) va ser una persona que, sense veu, va sobreviure a la lluita per la vida. Una malaurada malaltia quan tenia deu mesos d’edat el va convertir en una persona “discapacitada”. La Lydia s’ha atrevit a fer el llibre Sense veu, com a expressió escrita, per donar veu a les inquietuds i vicissituds que, al llarg de seixanta vuit anys, van tenir lloc entre el seu germà i ella, entrecreuant-les en un ambient sovint hostil i que ambdós no acabaven d’entendre.

Els donatius per a l’adquisició d’aquest llibre es destinaran a la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR