Sortida al poble medieval de Torre-ramona

Diumenge 12 de novembre, 

Sortida matinal per visitar el poble medieval de torre-ramona (Subirats, Alt Penedès)



Torre-ramona, amb només una cinquantena d’habitants, és un dels nuclis històrics més desconeguts del Penedès. Format per un conjunt monumental, amb l’església romànica de Sant Joan Sesrovires, és el palau fortificat d’estil gòtic-renaixentista que dona nom al nucli i diferents edificis d’origen medieval, així com la seu de la Confraria del Cava Sant Sadurní. El poble està envoltat de vinyes, situat al peu del castell de Subirats i la torrota d’en Pasteres, a prop del riu Anoia. Visitarem la torrota d'en Pasteres, l'església Sant Joan Sesrovires, el pati del Palau Gralla i la Confraria del Cava Sant Sadurní, on veurem la cava antiga i on degustarem una copa de cava.

La visita guiada començarà a les 11h amb una durada aproximada de dues hores i un cost de 5 euros per persona. El punt de trobada, a tres quarts d’11, és al pàrquing privat de la Confraria del Cava, on s'accedeix des de la C-243b de Sant Sadurní Gelida, abans d'arribar a la cruïlla d'accés al nucli de Torre-ramona. El desplaçament és en mitjans propis.

Per trobar el lloc: https://maps.app.goo.gl/48QkcTxjiEGMe4rL8

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article 'Cubelles vista des de Gallifa', de Marta Blanch

Article 'El comerç fenici a la marina del Penedès. La Mota de Sant Pere, un punt d’ancoratge al riu Foix', de Jaume Casañas

MEMÒRIA POPULAR